alleenzaam zijn

Wie ben je? Hoe zit je in elkaar? Hoe voel je je? Hoe toon je jezelf naar anderen? Durf je je helemaal te tonen zoals je bent? Kan je kwetsbaar zijn?

eenzaamheid

Deze reeks is een onderzoek naar jezelf en hoe je in elkaar zit. Hoe maak jij verbinding met jezelf en met anderen? We verkennen stap voor stap in een veilige omgeving hoe je op nieuwe manieren mensen kan ontmoeten.

We gaan veel praten en ook heel stil zijn en luisteren. We gaan dansen, zingen, masseren en mediteren. We gaan oefenen in bewust mensen ontmoeten! 


Je hoeft niet alleen te zijn met je eenzaamheid. De eerste stap is de moed te hebben om je eenzaamheid te delen met anderen. Durf jij die stap te zetten?


VOOR WIE?

Mensen die zich soms of vaak alleen voelen. Dat kan zijn doordat je single bent. Maar het kan best zijn dat je een relatie hebt en je toch eenzaam voelt. Het kan zijn dat je weinig vrienden hebt en daardoor weinig contacten en weinig intimiteit kan delen met andere mensen. Maar je kan ook midden op een feest je helemaal alleen voelen.

Deze reeks is voor mensen van alle leeftijden (16 tot 99) die willen onderzoeken waar hun gevoel van eenzaamheid vandaan komt en ook bereid zijn om in de spiegel te kijken en nieuwe stappen te zetten. Stappen naar een dieper contact!

Het vergt moed om toe te geven dat je je soms alleen voelt. Het vergt moed om de stap te zetten en die eenzaamheid te delen met anderen.

Je bent helemaal vrij om te delen wat je wil.

Reacties van deelnemers:

“De reeks heeft me geholpen om met meer vertrouwen mezelf te durven blijven in interactie met anderen.”

“Misschien had ik iedereen nog willen knuffelen. Tristesse omdat ik moest afscheid nemen van een periode, van mensen, van sfeer en vooral van de plek en cocon waar ik echt mezelf kon zijn.Ik beschik over heel wat maskers, die ik constant op en af zet afhankelijk van de situatie, van de mensen bij wie ik ben. Ik kruip van in een Michelinpak, om niet geraakt te worden, om me te isoleren… Maar in de cursus ‘alleenzaam zijn’, waren de maskers niet nodig. Het ging er niet om wat ik was, hoe ik was…maar wie ik was. Zijn wie ik ben, geen rol spelen maar mezelf “zijn”. Ik kon me laten gaan, en stond verstomd van mezelf. Ik hoop dat ik dit kan vasthouden. Rustig dankbaar en gelukkig alleenzaam zijn.”

“Ik vond je een goede begeleider, je weet goed waar je mee bezig bent en gaat rustig op pad met de deelnemers, zonder jezelf sterk naar voor te drukken of dominant de leiding te nemen. Dat apprecieer ik.”

“De reeks kwam voor mij op een heel goed moment. Ik heb me meermaals ontroerd gevoeld tijdens meditatie-oefeningen en deze bemoedigende ervaringen draag ik met me mee. Bepaalde ervaringen kon ik verder uitdiepen, wat heel waardevol was. De reeks heeft me veel gebracht.
De lichaamsgerichte manier van werken én het (leren) delen sprak me erg aan.”

Alles was heel boeiend, de bemoedigende woorden van jou en van de andere deelnemers vond ik ontroerend en hebben me ook deugd gedaan.


De kracht van kwetsbaarheid (Brene Brown)

Verbinding is de reden waarom we hier zijn. Het geeft ons een doel en een zin aan ons leven.

Om een verbinding tot stand te brengen moeten we onszelf toestaan gezien te worden, écht gezien. We moeten durven kwetsbaar zijn!

Het ene dat ons verhindert om verbinding te maken is onze angst dat we het niet waard zijn om verbinding te maken”

Om jezelf waardevol genoeg te vinden en je toch te openen voor anderen heb je moed nodig of courage.  ‘Je eigen verhaal vertellen met je hele hart.’ De moed hebben om onvolmaakt te zijn.

Je verbinden met mensen kan door te oefenen in contact maken met je eigen gevoelens en de moed te hebben om authentiek en eerlijk die gevoelens te uiten.

Wat je kwetsbaar maakt, maakt je ook mooi… maakt je mens


 

flyer cmyk alleenzaam

OP dit moment zijn er geen workshops gepland.

Advertenties