Wie Ben Ik?

Wie ben ik?

Ja, dát is de vraag! Wie ben ik? Ik heb me die vraag al zo dikwijls gesteld en vind steeds nieuwe antwoorden.

Ik ben een filosoof

Sinds mijn pubertijd, en misschien zelfs al vroeger, wilde ik de Waarheid achterhalen. Hoe zit het hier allemaal in elkaar? Het bracht me bij spiritualiteit, kunst, filosofie en ten slotte ook bij mystiek. In die mystieke teksten herkende ik wat ik vanbinnen voelde: Alles is verbonden met elkaar, alles is één. Maar wat doe je dan als je dat “weet”? Ik geef toe dat ik toen nogal durfde te zweven.

Ik ben een danser

zonsondergangzeedans

Tijdens mijn studies filosofie heb ik leren dansen. Het bracht me terug in mijn lijf, terug op aarde. Het leerde me op een andere manier contact te maken met mezelf, mijn lichaam en ook met anderen en de wereld. Ik had niet kunnen denken dat dansen me dichter kon brengen bij de antwoorden op de Grote Vragen die ik me stelde. Ik begon steeds meer in mijn lichaam te ervaren wat mijn hoofd reeds wist. Door te dansen leerde ik me dieper te verbinden met ál wat is.

Ik ben een reiziger

Ik wou het vreemde ervaren, dat wat ik niet kende en ging op reis. Ik doorkruiste al liftend met tent en rugzak meer dan 40 landen in een paar jaar tijd. Ik ontmoete nieuwe mensen en nieuwe gebruiken. De tocht was niet enkel naar buiten maar ook naar binnen. Ik leerde over alleen zijn en eenzaamheid. Ik leerde over omgaan met moeilijke situaties. Ik maakte kennis met de kracht en de troost die de natuur biedt.

Ik ben een coach

Na jarenlang lesgeven en vormingen begeleiden werd mijn pad steeds duidelijker. Mijn Hart is hier mijn leraar en jubelt als ik mensen en groepen begeleid. Ik leerde de kneepjes van het vak en specialiseerde me vier jaar lang in ervarings- en lichaamsgerichte psychotherapie. Daar heb ik aan den lijve ondervonden wat het belang is van ‘ervaren’ en je lichaam mee te nemen in het proces van heling.

In therapie leer je niets af, maar leer je nieuwe stappen te zetten. Je oefent om problemen anders te bekijken en er anders mee om te gaan zodat je nieuwe mogelijkheden ziet. Je komt dichter bij wie je werkelijk bent.

Alleen coaching is niet voldoende. Het is belangrijk ook betekenis te geven aan je leven; jezelf in een groter geheel te plaatsen.  Spirituele oefeningen zoals: meditatie, mindfulness, yoga, ceremonie, … brengen je meer rust en vrede en geven een enorme meerwaarde aan gesprekken.

Ik nodig je uit om samen op pad te gaan.

Stijn Van Holm

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s